Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ιωάννη Καλλιανού προς την Υπουργό Παιδείας για τους πολύτεκνους αδιόριστους εκπαιδευτικούς

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:

την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: «Ανάγκη τροποποίησης των άρθρων 57 & 58 του Ν. 4589/2019 (Α’ 13) αναφορικά με τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, με επαναφορά όσων σχετικών διατάξεων ίσχυαν πριν τη ψήφισή τους»

Με τα άρθρα 57 & 58 του Ν. 4589/2019 (Α’ 13) που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε λήφθηκε καμιά πρόνοια για πολύτεκνους εκπαιδευτικούς. Αντίθετα, καταργήθηκε η εύλογη και δικαιολογημένη πρόνοια για πολύτεκνους εκπαιδευτικούς που είχε διαμορφωθεί από το 2004 όταν η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, νομοθέτησε με την παράγραφο 3 του άρθρου 6 στον Ν.3255/2004 (Α’ 138) τη σύσταση οργανικών θέσεων που καλύπτονταν από ειδικό πίνακα διορισμών όπου εγγράφονταν μόνο πολύτεκνοι γονείς.

Αποτέλεσμα της, χωρίς μελέτη των επιπτώσεων, νομοθετικής παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το γεγονός ότι πλέον ανέρχονται σε εκατοντάδες οι άνεργοι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί, οι ίδιοι εκπαιδευτικοί που τα προηγούμενα του Ν. 4589/2019 σχολικά έτη εργάζονταν απρόσκοπτα.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η κυρία Υπουργός:

Προτίθεται να επιλύσει το υπαρκτό και οξύ πρόβλημα επιβίωσης που δημιούργησε στους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με τι χρονοδιάγραμμα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Καλλιάνος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s